Ali Fuad Başgil

Ali Fuad Başgil 1893 yılında Samsun'da dünyaya gelmiştir. Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla eğitimini yarıda bırakıp yedek subay olarak askere gitmiştir. Dört yıl boyunca Kafkas cephesinde görev yapan yazar eğitimini tamamlamak için gittiği Fransa'da liseyi eğitimini tamamlamış ve daha sonra Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Yazar Türkiye'ye dönerek İstanbul Üniversitesinde Anayasa Hukuku dersleri vermiştir. Çok sayıda eseri bulunan yazar 17 Nisan 1967 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.

  • Konferanslar Hukukun Ana Meseleleri ve Müesseseleri

    Ne yükselme ülküsü, ne rasyonel iş nizamı, ne de ilmi zekâ kanunsuzlukla asla birlikte bulunmaz. Çünkü kanunsuzluk; plansızlık ve programsızlıktır. Kanunsuzluk iptidailiktir.
    Kanunsuzluk irticadır, haşin kuvvetlerin çarpıştığı devirlere dönmektir. Kanunsuzluk hüküm süren yerde emniyet ve güven yoktur.
    Ord. Prof. Ali Fuad Başgil

    Rahmetli Ali Fuad Başgil’in bu eseri 1930 ile 1944 yıllarında memleketin muhtelih şehirlerinde verdiği konferans ve seminerlerinden derlenmiş kıymetli bir eseridir.

    7,94
  • Gençlerle Başbaşa

    Sözlük ilaveli orijinal
    Ali Fuad Başgil’in bu eseri, yayınlandığı günden bu yana defalarca basılmış ve her nesile ayrı ayrı seslenmiştir. Büyük-küçük her insana verdiği ve vermeye devam edeceği şeyler şimdi olduğu gibi, nesiller boyu da devam edecektir.
    Kendisinin de belirttiği gibi …”Bu kitap, sadece fikri çalışma atölyesinin genç ve tecrübesiz çırakları için faydalı olabilecek bir rehberdir.” Gerçi her ne kadar kendisi böyle söylese de, bu kitap genç ve tecrübesiz çıraklara da rehberi olabilecek kıvamdadır.
    Özelikkle, saeçilen konuların ve yazarının dostane üslubuyla bu nadide eser, nesillere daima ilham olabilecek yapıdadır.
    Yine yazarın deyimiyle: “Geleceğin ümidi olan gençleri, bunalımdan, iradesiz ve cesaretsiz yaşamaktan kurtaracak olan bu kitap; başarılı olmasının sırlarını göstermektedir..” Bu doğrultuda güzel de bir rehber olacaktır.

    2,90
Open chat
Size nasıl yardımcı olabiliriz?